Telefonai pagal baterijos veikimo trukmę: kurių telefonų baterija tarnauja ilgiausiai?

Telefonai pagal baterijos veikimo trukmę: kurių telefonų baterija tarnauja ilgiausiai?

Susiruošėte išeiti į miestą, nesvarbu, ar į renginį, koncertą ar pasisėdėjimą su draugais? Tačiau išeidinėjant iš namų pastebėjote, kad jūsų telefono baterija yra visai ant išsikrovimo ribos, nes ten likę kiek mažiau nei 20%.

Deja, beveik visi esame atsidūrę tokiose situacijose. Tačiau ši problema pernelyg dažnai gali iškilti tiems, kurių telefono baterija išsikrauna ypatingai greitai. Kadangi turime sukaupę didžiulę patirtį apie išmaniuosius telefonus, tad aptarsime geriausius telefonų modelius, į kuriuos verta investuoti. Taip pat pasižyminčius puikia baterijos veikimo trukme ir pateiksime keletą pasiūlymus, ką daryti, kad jau turimo telefono baterija taip greitai neišsikrautų.

 

Kas laikoma geru akumuliatoriaus veikimo laiku?

Tačiau prieš pradėdami nagrinėti, kurie telefonai pasižymi geriausiu akumuliatoriaus veikimo laiku, turbūt turėtume išdėstyti kriterijus, pagal kuriuos galima laikyti gerą telefono akumuliatoriaus veikimo laiką. Remiantis „Tom's Guide" atliktu tyrimu, buvo išsiaiškina, kad vidutinė telefono baterija paprastai veikia apie dešimt valandų. Taigi iš esmės bet kuris telefonas, kurio baterija veikia ilgiau, yra laikomas geru.

Tačiau nuo to, kaip naudojate telefoną, priklauso, kiek laiko jis tarnaus. Pavyzdžiui, medija užima daug baterijos energijos, todėl jei keliaujate ilgus atstumus ir planuojate žiūrėti mėgstamą laidą, greičiausiai turėsite įsidėti maitinimo banką. Tačiau jei dirbate biure, kuriame nelabai leidžiama naudotis mobiliuoju telefonu, turėtumėte tikėtis, kad jis veiks gana ilgai.

 

Akumuliatoriaus būklės išsaugojimo svarba

Rūpindamiesi telefonu taip pat turėtumėte atsižvelgti į akumuliatoriaus būklę. Kaip ir kitos prietaiso dalys, kuo senesnis jūsų telefonas, tuo labiau apkraunate akumuliatorių, todėl gali sumažėti jo įkrovimo ir įkrovos išlaikymo efektyvumas. Dažnai mobiliųjų telefonų ekspertai teigia, kad jei telefono akumuliatoriaus būklė yra žemiau 80 %, tokiu atveju jis yra laikomas itin senu.

Ką galite daryti, kad išsaugotumėte akumuliatoriaus būklę:

  • Prieš įkraudami akumuliatorių, venkite jį išeikvoti iki 0 %.
  • Jei įmanoma, naudokite "iOS" optimizuoto akumuliatoriaus įkrovimo funkciją.
  • Įjunkite mažos galios režimą, kai akumuliatorius išsikrauna.
  • Nuolat atnaujinkite telefono programinę įrangą, nes atnaujinimuose gali būti patobulinimų, pagerinančių akumuliatoriaus veikimo trukmę.

 

Štai keletas telefonų modelių su ypač gera baterija:

Google Pixel 7 Pro

Elegantiško stiliaus „Google Pixel 7 Pro“ - tai dar vienas telefonas, pasižymintis didele baterijos veikimo trukme. Nors „Google Pixel 6“ davė melagingus pažadus su savo puikia baterija ant popieriaus, „Pixel 7 Pro“ patobulinimai yra gana nepralenkiami. Telefonas taip pat palaiko aukštos kokybės grafiką žaidimų mėgėjams ir socialinės medijos fanatikams.

Net nustačius aukštą ekrano atnaujinimo dažnį (kuris gali būti gana alinantis telefoną), jis veiks neįtikėtinai gerai. Taigi, jei nerimaujate, kad telefonas išsikraus įpusėjus „TikTok LIVE“ ar fiksuojant nuostabius vaizdus gamtoje, „Google 7 Pro“ jus užtikrins, kad taip tikrai nebus.

 Samsung Galaxy S23 Ultra

„Samsung Galaxy S23 Ultra“ turbūt yra vienas iš geriausių telefonų pagal baterijos veikimo trukmę, sukurtas taip, kad patenkintų net reikliausių energijos vartotojų poreikius. Didelės talpos akumuliatorius leidžia tikėtis ilgesnio naudojimosi be maitinimo šaltinio, todėl galite sklandžiai atlikti daug energijos reikalaujančias užduotis nesijaudindami, kad baterija išsikraus.

Pažangios dirbtinio intelekto optimizavimo funkcijos unikaliai pritaiko įrenginio nustatymus, kad būtų protingai valdomas energijos suvartojimas. Prietaisas taip pat palaiko greitąjį įkrovimą, kad akumuliatorius būtų greitai pakrautas, o belaidis įkrovimas suteikia dar daugiau patogumo. Taigi, norėdami įsigyti naujausią ir geriausią telefoną su viena įspūdingiausių baterijos veikimo trukmės galimybių, nesuklysite pasirinkę „S23 Ultra“.

 Apple iPhone 15 Pro Max

Su kiekvienu išleistu „iPhone“, „Apple“ vis didina ir tobulina savo telefonus, kad naudotojai iš jų gautų kuo daugiau naudos. Nors pagal baterijos naudojimo trukmę jie dar neprilygsta „Samsung Galaxy S“ serijai, tačiau „iPhone 15 Pro Max“ puikiai ją išnaudoja.

Įspūdingos 4422 mAh talpos akumuliatoriaus talpa ir šešiomis valandomis ilgesnis vaizdo įrašų atkūrimas nei, kad „iPhone 12 Pro“, todėl „Apple“ neabejotinai siekia naujų aukštumų.

 

Turime keletą paprastų patarimų, kaip išgauti papildomos galios telefono akumuliatoriuje:

  • Sumažinkite ekrano ryškumą - tai paprasčiausias būdas taupyti akumuliatoriaus energiją. Galite naudoti automatinius ryškumo nustatymus arba reguliuoti jį rankiniu būdu, atsižvelgdami į aplinką.
  • Išjunkite nereikalingas programas: uždarykite arba išjunkite nenaudojamas fonines programėles ir paslaugas, kad jos neišsekintų akumuliatoriaus.
  • Naudokite „Wi-Fi“ vietoj mobiliųjų duomenų: jei įmanoma, prisijunkite prie „Wi-Fi“ tinklų, kad mažiau apkrautumėte mobiliuosius duomenis ir taupytumėte akumuliatoriaus energiją.
  • Įjunkite telefono energijos taupymo režimą, kad optimizuotumėte nustatymus ir prailgintumėte akumuliatoriaus veikimo laiką, ypač tada, kai jis išsikrauna.
  • Laikykite telefoną vėsų: aukšta temperatūra gali pagreitinti akumuliatoriaus išsikrovimą. Venkite, kad telefonas būtų veikiamas pernelyg didelio karščio, ir naudokite tokius dėklus, kurie nesulaiko šilumos.

Yra daugybė būdų, padedančių taupyti akumuliatorių, ir net mitų apie įkrovimą, kad kuo geriau išnaudotumėte energiją. Tačiau net jei negalite jų visų atlikti, pasinaudoję tik vienu ar dviem mūsų patarimais, didelė tikimybė, kad jūsų telefonas neišsikraus taip greitai.

Grįžti į tinklaraštį