Jau visai greitai atsisveikinsime su skaičiumi 8 telefonų numeriuose: ką reikėtų žinoti?

Jau visai greitai atsisveikinsime su skaičiumi 8 telefonų numeriuose: ką reikėtų žinoti?

Nuo 2025 metų pabaigos svarbių pokyčių laukia Lietuvos telefono numerių sistemoje. Ši svarbi naujovė iš tikrųjų pakeis mūsų įprastą suvokimą apie telefono numerius ir jų naudojimą. Vienas iš išskirtinių pakeitimų - numeracijos sistemos pertvarkymas. Telefonų numeriai, kurie anksčiau prasidėjo skaičiumi 8, nebeteks savo svarbos ir bus pakeisti naujomis skaitmenų kombinacijomis.  

Ši naujovė nebus tokia neįprasta daliai Lietuvos gyventojų, nes didesnė dalis žmoių jau ir dabar savo telefono numeriuose naudoja +3706 kodą. Kiek sudėtingiaus bus tiems, kurie vis dar yra įpratę naudoti 86… kodą.

 

Kodėl reikalinga ši naujovė?

Šis pokytis vyksta siekiant modernizuoti telefono numerių sistemą ir suteikti daugiau galimybių telekomunikacijų plėtrai ateityje. Tai taip pat siekiama suderinti Lietuvos telefono numerių sistemą su tarptautiniais standartais, kurie numato tokius pokyčius dėl didėjančių ryšių technologijų ir paslaugų kūrimo poreikių.

 

Kaip šie pokyčiai paveiks mus?

Kiekvienam turinčiam telefono numerį pradėjusį skaičiumi 8 asmeniui reikės atkreipti dėmesį ir atnaujinti savo kontaktus bei informuoti savo aplinką apie naujus telefono numerius. Pradžioje, tai gali sukelti tam tikrų nepatogumų ir reikalauti papildomo dėmesio rašant telefono numerius.

 

Pasekmės verslams ir paslaugų teikėjams

Šis numeracijos pertvarkymas taip pat turės įtakos verslams ir paslaugų teikėjams, kurie naudojosi telefono numeriais prasidedančiais skaičiumi 8. Jie turės atnaujinti savo reklamas, internetinius puslapius, vizitines korteles ir kitą informaciją, kad būtų atspindėtos naujos skaitmenų kombinacijos. Tai, žinoma, gali sukelti tam tikrų sąnaudų ir laiko išlaidų poreikį tiek fiziniams gyventojams, tiek įmonėms, kadangi atitinkamas laikas ir pastangos bus skiriamos norint atnaujinti informaciją ir prisitaikyti prie naujų numerių sistemos reikalavimų.

 

Nors šie pokyčiai gali sukelti tam tikrų nepatogumų pradžioje ir reikalauti papildomo dėmesio, jie yra būtini siekiant telekomunikacijų plėtros ir suderinimo su tarptautiniais standartais. Svarbu būti pasiruošusiems šiam pertvarkymui ir dalintis informaciją, kad būtų lengviau prisitaikyti prie šių pokyčių, kurie turėtų būti įgyvendinti iki 2025 metų pabaigos.

Grįžti į tinklaraštį